jak jsme vařili a jedli
Praktický průvodce aktivizací
Jídlo je vděčné téma, které přirozeně probouzí naše vzpomínky na dětství. Je to téma, o němž si rádi povídáme a které nás spojuje, proto je dobře využitelné v praxi sociálních služeb při práci se seniory a s lidmi s demencí. Je to téma bezpečné, které v rozhovoru s klientem může využít každý pracovník. V kurzu se pod vedením zkušené lektory zabývající se tímto tématem dlouhodobě účastníci naučí, jak lze vděčné téma jídla rozpracovat do dalších denních činností v péči o seniory, a to v různých typech služeb – terénní, stacionární, pobytové, s ohledem na individualitu klienta.

Co se v kurzu naučíte
pohlížet na oblast jídla jako na cenný zdroj podnětů a informací k vytváření aktivit v péči o seniory
rozlišovat aktivity, které posilují hodnotu a sebedůvěru klienta od aktivit, které nejsou příliš vhodné pro seniory
používat vděčné techniky z oblasti procvičování paměti tematicky zaměřené na oblast jídla
zajímavě zaznamenat a následně využít vzpomínky seniorů
Kurz je vhodný, když

chcete využívat téma jídlo pro aktivizaci

máte zájem propojit tvořivou práci se vzpomínkami spolu s procvičováním paměti.
Kurz je akreditován MPSV pro
pracovníky v sociálních službách
sociální pracovníky
Rozsah kurzu
Čas konání
Místo konání
Akreditace
Lektor/ka
Doporučený počet účastníků
Jarní cena
Podzimní cena
Manažer/ka
Telefon